KLIX - Profile radiante de tavan din aluminiu

Confort termic optim prin incălzirea / răcirea radiantă

Super uşoare si foarte elegante


Cu profilele radiante de plafon KLIX, Arbonia aduce o inovaţie pe piaţa de profil.
Încălzirea sau răcirea cu profile de aluminiu, care funcţionează pe principiul radiaţiei naturale a căldurii, respectiv răcire pasivă, conferă un climat deosebit de plăcut.
Profilele radiante de tavan pot fi instalate în încăperi cu tavanul aflat la o înălţime de până la 16 m, iar datorită greutăţii lor foarte mici, ele pot fi instalate rapid şi ieftin. Sistemul de asamblare al profilelor de plafon KLIX este foarte simplu ! KLIX aduce avantaje deosebite, nu numai pentru instalatori cât şi pentru utilizatorii acestuia. Panourile radiante convenţionale, în unele cazuri nu pot fi instalate în hale de producţie, sau doar cu cheltuieli ulterioare mai mari. Soluţia oferită de Arbonia se poate instala în timpul perioadei de funcţionare cu un efort redus cu până la 50%, este foarte flexibilă, datorită lungimilor modulare de până la 12 m, ceea ce aduce beneficiarului reduceri semnificative a timpului de montaj şi a costurilor.


Dacă urmăriți prezentarea de la Arbonia veți vedea ușurința cu care pot fi montate profilele

Pentru instalarea sistemului KLIX – timpul de asamblare este estimat a fi acelaşi ca şi în cazul instalarii unui sistem de ţevi. Încărcarea plafonului la unele construcţii mai vechi nu permite instalarea de panouri radiante clasice care sunt mai grele, datorită limitării încărcării statice. În aceste cazuri, profilele de aluminiu KLIX pot fi utilizate fără nicio problemă, chiar şi în cazul clădirilor cu încărcare statică mica a plafonului, datorită greutăţii lor care este aproximativ de 1/3 din cea a panourilor radiante clasice. Elementele adiţionale cum ar fi iluminatul, pot fi ataşate cu uşurinţă şi ulterior montajului.

Încălzirea / răcirea radiantă din plafon bazată pe principiul natural de radiaţie, se manifestă astfel: când se încălzeşte, radiaţiile radiale se "lovesc" de pereţi, echipamente, elemente de mobilier, podea, care le preiau şi le redirecţionează ca o radiaţie secundară înapoi in încăpere. Omul simte o încălzire / răcire directă care poate fi simţită imediat. Persoanele care stau într-o incintă cu profile radiante KLIX simt efectul transferului de radiaţii ca fiind plăcut şi confortabil. Prin activarea termică a mediului înconjurător într-un mod pasiv, nu există curenţi de aer. Datorită încălzirii radiante, temperatura percepută este cu aproximativ 2-3 grade Kelvin mai mare decât cea existentă în încăpere (în modul de răcire cu 2-3 grade Kelvin mai mică); rezultând din aceasta un necesar de energie mai mic. În comparaţie cu încălzirea cu aer cald, se poate ajunge la o economie de energie de până la 30%, obţinându-se aceeaşi senzaţie de căldură. Funcţionarea profilelor radiante KLIX este silenţioasă, fără dispersia prafului, ceea ce creşte şi mai mult confortul.

Arbonia pune la dispoziţie 2 modele diferite de profile radiante de plafon, fiecare în 3 versiuni dimensionale. Modelul KLIX DESA este o opţiune abordabilă, cu o putere radiantă mare. Modelul KLIX DESB este distinct printr-un design estetic particular avansat, formă sofisticată cu elementele de suspendare integrate.

Estetica integrată în încăpere

Un sistem de încălzire / răcire de plafon trebuie să îndeplinească în unele cazuri şi criterii estetice, de exemplu în show room-uri sau spaţii de birouri. Modelul panourilor radiante de plafon DESB a fost făcut cu un design unic şi estetic care a câştigat prestigiosul permiu Red Dot Design în 2013. Profilele din aluminiu sunt disponibile în suprafeţe anodizate sau vopsite în culorile RAL disponibile în paleta Arbonia. De asemenea ele pot fi comandate şi în culori speciale care se potrivesc cu culoarea mobilierului. Pentru a ajuta clienţii să găsească soluţia optimă pentru nevoile lor specifice, Arbonia îi sprijină de la primul, până la ultimul pas, prin consultanţă, proiectare, livrare şi suport service.

Aplicaţii:

Ateliere de lucru, Hale de producție, Săli de sport, Hale comerciale, Birouri, Apartamente/Mansarde, Hoteluri, Restaurante, Foaiere ...

Pentru detalii tehnice consultaţi documentaţia sau contactaţi- ne !